fbpx

Az én sztorim

Az élettörténetemben sok fordulat volt, s nem úgy kezdődött, hogy “már a gyermekkoromban is érdekelt a fotózás…”, hanem ez egy sokkalta kortársabb mese, ugyanis az én fotográfusi pályám a huszas éveimben  kezdődött, amikor végre lett egy egész jó kis fényképezőgépem és ezzel elindultam egy új úton. Akkoriban kommunikációs szakértőként dolgoztam és sajtószóvivőként, de voltam később média ügynökségnél és multinacionális vállalatnál is, node ne szaladjunk ennyire előre..

A munka mellett hobby szinten fotóztam eleinte, aztán egyre több barátom és ismerősöm kért fel különböző eseményekre fotózni, így volt ez az első esküvőmmel is, amikor Baján az egyik barátnőm férjhez ment, s én gondoltam, hogy “kattintgatok” párat a frissen beszerzett Nikon fényképezőgépemmel.  A sors iróniája, hogy a felkért fotós nagyon rossz felvételeket készített, míg nekem egészen jó kis pillanatokat sikerült elkapnom. A következő években autodidakta módon tanultam, fotós workshopokra jártam, elvégeztem az OKJ képzést és alkotó közösségekbe léptem be, ahol sokat tanultam erről a mesterségről.

Az alapvető gyakorlati tapasztalatok megszerzése után és a személyes porjektek mentén egyértelművé vált, hogy szeretném magasabb színvonalon, saját hangnemmel, alkotói attitűddel is megtölteni az alkalmazott fotográfiát, ezért jelentkeztem az ország első számú művészeti képzőjébe, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia Master szakára, ahol idén szerzem meg a diplomám. Számomra az esküvői fotográfia és a művészet kapcsolata fontos tényező. Valószínű ezért szeretek az esküvők mellett művészekkel együtt dolgozni, mert sokat lehet inspirálódni belőlük, s abból, amit átadnak: a színház, a zene és a képzőművészet világa szorosan kapcsolódik a fotográfia eszközeihez is. 

“…hobby szinten fotóztam eleinte, aztán egyre több barátom és ismerősöm kért fel különböző eseményekre fotózni, így volt ez az első esküvőmmel is, amikor Baján az egyik barátnőm férjhez ment, s én gondoltam, hogy “kattintgatok” párat…”

Az elmúlt években főleg portrékat készítettem, reklámanyagokat, PR tartalmakat és művészeti produkciókat dokumentáltam, aztán egyre több felkérés érkezett esküvőkre is. Lassanként beszippantott ez a világ és egyértelmevű vált, hogy ebben a műfajban is a valódi emberi történetek érdkelnek, szeretettel, humorral és őszintén, mint ahogy a személyes dokumentarista fotósorozataimban is.  Így váltam lassanként az esküvők hírmondójává, ugyanis vallom, hogy minden egyes esküvő egy képriport is, egy személyes történet fontos epizódja.

Az esküvő nem csupán egy giccses történés, hanem egy remek kisfilm, amely ott pereg előttünk, s amelyet nem lehet újra lejátszani, ezért a lehető leghitelesebben érdemes megörökíteni. Egy szertartás megfelelő képi dokumentálása nem feltétlenül a szép ruhán, vagy a csillogó díszleteken múlik, hanem a fotográfus képi nyelvén, egyéni hangján is.

“…vallom, hogy minden egyes esküvő egy személyes képriport, egyúttal egy személyes történet fontos epizódja…”

A Galériában 100+ fotót tettem, hogy minél jobban megismerhesd az én fotográfusi látásmódom.

Most már valamennyire megismerted az én sztorimat, de mi a Ti sztoritok…? Írd meg nekem és kérj egy ingyenes árajánlatot, vagy egy online találkozót, ahol részletesebben is elmondhatod, hogy milyen elképzeléseitek és terveitek vannak az esküvőről.

Horváth Katalin fotográfus

Galéria 100+ fotó

Megnézem

Második esküvő

Tovább

Főoldal/Árajánlat

Tovább

Kérj személyes árajánlatot!