fbpx

Az esküvők riportere és hírmondója

Vallom, hogy minden egyes esküvő egy személyes képriport, amely két ember életéről szól, cinkos összekacsintásokról, egyúttal egy személyes történet fontos epizódja. Vallom, hogy az esküvő nem csupán egy giccses történés, hanem egy remek kisfilm, amely ott pereg előttünk, s amelyet nem lehet újra lejátszani, ezért a lehető leghitelesebben érdemes megörökíteni.

A fotók szerepe elsősorban az, hogy a látható valóság mellett mutasson valami többet is, amely kézzel nem tapintható, ám tudjuk, hogy ott van a levegőben, hozzánk tartozik, mint például a félelem, a kétely, vagy a ki nem mondott szavak. Vallom, hogy egy szertartás megfelelő képi dokumentálása nem feltétlenül a szép ruhán, vagy a csillogó díszleteken múlik, hanem a fotográfus képi nyelvén, egyéni hangján is. A fotográfus krónikás, kicsit mindig szertelen, megy a megérzései után, hogy a lehető legfontosabb pillanatokat kapja lencsevégre. Éhes szemekkel falja a sok csodát, amely körülötte történik, s mindig éber.

Kis werk – avagy a legjobb pillanatok

Az esküvő napjára mindig lázasan készülnek a párok, s minden részletre precíz gondossággal készülnek, ennek ellenére az esküvői fotók többsége csak a felszínt mutatja, a tökéleteset, a mosolyt, a habzó pezsgőt, a becsillanó napsugarat, míg a sok más izgalmas jelenet meg sehol már nem látható, elveszik. Hiszem, hogy az esküvő egy olyan happening, amely egyszer – na jó akár kétszer is – forog le, ezért méltán megérdemli, hogy a maga nemében hitelesen rögzítsük, ezért sokkal szerethetőbb és izgalmas egy olyan fotósorozat, amely tényleg Rólatok szól, sajátos stílusotokról, s nem beállított pózokról.

Az esküvő dokumentálása nem feladat egy fotósnak a kötelező részletek és elemek megörökítésével. Véleményem szerint egy jó fotográfus “személyes riportere, krónikása” egy pár egybekelésének, legbensőbb életeseményének.

A jó story Ti vagytok

Emberábrázolás, dokumentarizmus, két műfaj, amelyeknek éppúgy helye van az esküvő világában, hiszen emberekről szól, a maguk egyedi és olykor tökéletlen misztikumával. Olyan párok szoktak engem választani, akik nem a beállított fotókat keresik, akik nem akarnak sem többet, sem más mutatni, akik szívesen és őszintén fogadják be a világot, s ezáltal maguk is önazonosak. Nem én vagyok a te fotósod, ha az agyon retusált, hamis napfényekkel színezett képeket kedveled, ha órákig szeretsz pózolni egy lámpa alatt azért, hogy végül makulálatlan bőrű viaszbábuként tekints vissza a fotóról. Kiváló esküvőfotósok vannak, akik mindezt megteremtik, de éppen emiatt talán nem is annyira izgalmas számomra. Én vagyok viszont a megfelelő választás akkor, ha szereted a jó storyt, ha szereted magad úgy, ahogy vagy, ha kedveled a saját életed eseményeinek backstage jeleneteit.

Nézd meg a Galériám, görgesd végig a fotókat és kérj a végén egy személyre szólól ajánlatot! 24 órán belül válaszolok!

Galéria

Facebook
Instagram
Email
LinkedIn